Tuesday, October 9, 2012

Kuzina , Θησείο


Το Kuzina του Άρη Τσανακλίδη βρισκεται στο Θησείο και το διάλεξα για το menu 4 πιάτων. Έχει τραπέζια εκτός από το εσωτερικό και την ταράτσα και στον πεζόδρομο, με θέα την ακρόπολη. Ο κατάλογος από ότι φάνηκε ήταν προσανατολισμένος σε ελληνικά προϊόντα, και για το μεσημέρι είχε κάποια επιπλέον πιάτα σε χαμηλότερες τιμές.

 

Πρώτα ήρθε το ορεκτικό, λουκουμάδες με μους φέτας, δυόσμο και σάλτσα ροδιού. Μέτριο, μάλλον ήταν υπερβολική η γέμιση.





  

Ακολούθησε η σαλάτα, πράσινη μαρούλι ρόκα, ξινομυζήθρα Μυκόνου, σαντορινιά ντοματίνια και κρουτον. Γενικά ωραίο πιάτο, όπως θα το φτιάχνε ο καθένας σπίτι του, αλλά τίποτα το ιδιαίτερο.

 


 

   Για κυρίως πιάτο υπήρχαν 3 επιλογές. Διάλεξα το κοτόπουλο με σύκα και σουσάμι, συνοδευμένο από στραπάτσα πατάτας. Ιδιαίτερο και νόστιμο πιάτο, αν και έλλειπε η γεύση της πατάτας.







  Δοκίμασα και από το σπαγγετίνι με ξυνοτύρι Μυκόνου, παξιμάδι, ντοματίνια, σκόρδο και βασιλικό. Εδώ το σκόρδο ήταν πολύ έντονο και είχε πάρα πολύ ξυνοτύρι που κάλυπτε τα πάντα.







Το γλυκό ήταν μια απλή μους σοκολάτας με άρωμα μαστίχας και αμυγδαλωτό.






Η αλήθεια είναι ότι περίμενα κάτι παραπάνω από το kuzina, ύστερα από κριτικές που είχα διαβάσει σε περιοδικά. Υποθέτω ότι στην ταράτσα θα είναι διαφορετικά ίσως και αν επιλέγαμε πιάτα από το κανονικό μενού να ήταν καλύτερα. Παρόλο που φαίνεται να χρησιμοποιούνται καλά υλικά συνολικά προσφέρει ότι και άλλα  γειτονικά και μη εστιατόρια χωρίς να ξεχωρίζει ιδιαίτερα σε κάτι.  










No comments:

Post a Comment