Tuesday, October 23, 2012

Alfredo's garden, Thessaloniki



Το εστιατόριο του Regency casino Θεσσαλονίκης, λειτουργεί το χειμώνα στο εσωτερικό ως Alfredos , και το καλοκαίρι στον κήπο του, ως Alfredos garden. Chef είναι ο Απόστολος Αλτάνης και το εστιατόριο παίρνει έναν χρυσό σκούφο τα τελευταία χρόνια. Υπάρχει menu a la carte, και η προσφορά που είχαν το καλοκαίρι, με τρία πιάτα στα 17 ευρώ.
Από ορεκτικά πήραμε την κρύα σούπα μαρουλιού με ξινή κρέμα, ελαιόλαδο και αυγά σολωμού. Πολύ καλή. Το άλλο ορεκτικό ήταν λούντζα με σπαράγγια, αυγό ορτυκιού και τριμμένη ντομάτα σε ελαιόλαδο. Μέτριο.








Από τα κυρίως πιάτα, φιλέτο τσιπούρας με κόκκινες πιπεριές, άγρια χόρτα και βότανα. Καλό αν και λίγο στεγνά τα φιλέτα του ψαριού. Το πιάτο που διάλεξα ήταν involtini μελιτζάνας με αρνί, στριφτάρια σε σάλτσα ντομάτας και κατσικίσιο τυρί. Συνολικά αρκετά ως πολύ καλό, ειδικά ο συνδυασμός με το τυρί που ταίριαζε πάρα πολύ, αν και μου κάνει για χειμωνιάτικο πιάτο. Το άλλο κυρίως, κοτόπουλο σούβλας με ψητά λαχανικά και ντίπ από κατσικίσιο τυρί. Η μερίδα όπως φαίνεται ήταν τεράστια, στην γεύση καλό, λίγο στεγνό, δεν διέφερε από αυτά που πωλούνται έτοιμα για το σπίτι στα σουπερ μάρκετ.








Από τα γλυκά το καλύτερο ήταν το σουφλέ σοκολάτας Valrhona με σος πραλίνας, φράουλες και παστέλι πικραμυγδάλου. Πιο πολύ σαν moelleux, από τα καλύτερα που έχω φάει. Επίσης πολύ καλή ήταν η τάρτα φρούτων και αρκετά καλή η crème brulee.








Γενικά τώρα ο χώρος είναι πολύ καλός, η εξυπηρέτηση καλή, όπως και το value for money. Τα ποτά χρεώνονται σε καλές τιμές, ο κατάλογος με τα κρασιά πολύ εκτενής με επιλογές από Ελλάδα αλλά και εξωτερικό. Δεν θυμάμαι το εύρος τιμών για τα κρασιά, άλλα είχε ετικέτες όπως Petrus, Margaux.    

No comments:

Post a Comment