Monday, November 5, 2012

Alfredo's, Thessaloniki

The restaurant Alfredo’s is located at the Regency casino Thessaloniki. There is an a la carte option and a prix fix menu at 19 euros with 3 courses and a glass of wine.
We had a glass of champagne and a simple but tasty amuse bouche to begin with. I choose a glass of red wine which was pretty good.
The one starter was vichyssoise with saint jacques, chorizo, quail egg and salmon eggs. The other starter was salad with feta cheese, apple, celery and vinegar dressing. The soup was very good, especially the saint jacques. The salad on the other hand had too much dressing.
The main course was duck risotto with beetroot, blueberries, bitter chocolate and orange pearls. The other main course was croaker fillet with stamnagathi, ginger butter sauce with wine syrah and  scent of lemongrass. Althought they were were both very nice dishes, they had too much salt.
For dessert, valrhona chocolate bar like a mousse, pear poached in port wine, kumquat and almond biscuit. The other dessert was sphere of white chocolate with orange flavor, chocolate cake and  pistachio clouds. Both very well made, with nice textures and flavors.   



Βρίσκεται μέσα στο Regency casino Θεσσαλονίκης, με την ίδια κουζίνα του καλοκαιρινού Alfredo’s garden. Υπάρχει επιλογή a la carte, και ενός menu, για μερικές μέρες τις βδομάδας, στα 19 ευρω που περιλαμβάνει 3 πιάτα και ένα ποτήρι κρασί.
Για αρχή έφεραν ένα ποτηρι σαμπάνια ( ! ), και ένα απλό αλλά νόστιμο amuse buche.




Το ένα ορεκτικό ήταν βισισουάζ με χτένια, τσιπς από λουκάνικο τσορίθο, αυγό ορτυκιού και αυγά σολωμού. Η σούπα καλή και το χτένι, σαν παναρισμένο, πολύ καλό με έντονη γεύση. Το άλλο ορεκτικό ήταν πράσινη σαλάτα με καπνιστή φέτα, μήλο, σέλερι, ξύδι ασύρτικο και καρυδέλαιο. Από όσο δοκίμασα έιχε υπερβολική ποσότητα από το dressing.







Το κυρίως πιάτο, ριζότο πάπιας με παντζάρι, μύρτιλα, πικρή σοκολάτα και πέρλες πορτοκαλιού. Πολύ καλός συνδυασμός αλλά το αλάτι ξέφευγε πολύ. Το άλλο κυρίως ήταν, φιλέτο από μυλοκόπι με σταμναγκάθι, πιπερόριζα, σος βουτύρου με κρασί syrah και άρωμα λεμονόχορτου. Επίσης όλα ταίριαζαν ωραία αλλα το αλάτι ήταν και εδώ πολύ.









Για επιδόρπιο, μπάρα σοκολάτας valrhona σαν μους, αχλάδι ποσέ σε κρασί πόρτο, κουμκουάτ και μπισκότο πικραμυγδάλου. Το άλλο, σφαίρα λευκής σοκολάτας με άρωμα πορτοκαλιού, κεικ σοκολάτας και σύννεφα φυστικιού. Και τα δύο ήταν πολύ καλά. 


 





No comments:

Post a Comment

Post a Comment